Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

 

Povezava na Facebook stran Medicinske fakultete Univerze v Mariboru

Spoštovani!

Veseli nas, da ste se odločili za doktorski študij na Univerzi v Mariboru.

Doktorski študij je drugačen od študija, ki ste ga bili navajeni na 1. in 2. stopnji.  Predvsem gre za samostojno raziskovalno delo na področju, ki vas zanima, za sodelovanje z mentorjem in morebitnim somentorjem, za vključevanje v projekte in projektne skupine ter še marsikaj.

Kljub temu da je študij nedvomno zanimiv in prinaša veliko zadovoljstva ob iskanju novih rešitev za obstoječe znanstvene probleme, pa je lahko čas doktorskega študija tudi zelo stresen. Da bi vam čim bolj olajšali čas študija, smo za vas pripravili uvodni seminar, na katerem bi vas želeli seznaniti s pomembnimi informacijami za študij, s podpornimi storitvami, ki vam jih nudimo v okviru Doktorske šole Univerze v Mariboru, hkrati pa vas opozoriti tudi na morebitne pasti, ki vas čakajo na vaši raziskovalni poti.

Uvodni seminar z naslovom Uspešen doktorski študij za vse bo potekal 24. 10. 2023 ob 17. uri preko spletnega orodja MS Teams.  

Seminar bo vodil red. prof. dr. Zoran Ren, vodja Doktorske šole Fakultete za strojništvo in predsednik Sveta Doktorske šole UM. Prof. dr. Zoran Ren ima bogate mednarodne raziskovalne izkušnje in je uspešen mentor doktorskim študentom doma in v tujini. Z vami bo delil svoja opažanja in izkušnje pri doktorskem študiju ter vam posredoval praktične napotke, kako se soočiti s priložnostmi in pastmi doktorskega študija, da bo le-ta uspešen. Odgovarjal bo tudi na vaša vprašanja in dileme.

Na koncu bosta ga. Urša Segala in ga. Tadeja Tement iz Oddelka za mednarodno sodelovanje Univerze v Mariboru predstavila možnosti krajših in daljših mobilnosti v tujini v okviru doktorskega študija.

Jezik izvedbe seminarja bo prilagojen udeležencem (slovenski in/ali angleški). Celoten dogodek bo trajal približno dve uri. Udeleženci boste prejeli tudi potrdilo o udeležbi.

V prihodnjih mesecih bomo v okviru Doktorske šole Univerze v Mariboru za vas pripravili še nekaj usposabljanj za pridobitev mehkih znanj, ki so pomembna za raziskovalce na začetku kariere, razne dogodke in aktivnosti, zato priporočamo, da spremljate spletno stran Doktorske šole UM in naša obvestila, ki jih redno objavljamo tudi v Virtualnem doktorskem klubu UM na MS Teams.

V primeru dodatnih vprašanj v zvezi z uvodnim seminarjem ali drugih vprašanj, povezanih z doktorskim študijem, na katera ne boste našli odgovorov, se lahko obrnete na go. Majo Godina Marin, vodjo Službe za doktorski študij in podporo Doktorski šoli UM (poststudy@um.si, tel. 00386 2 23 55 223).

Prisrčno vabljeni!

Doktorska šola UM