Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

 

Povezava na Facebook stran Medicinske fakultete Univerze v Mariboru


1. Podpora e-izobraževanju

Na Medicinski fakulteti uporabljamo e-izobraževalni sistem Univerze v Mariboru, ki je dostopen na estudij.um.si

Sistem je povezan z AIPS-om, kar pomeni da so v njem vsi študijski predmeti, njihovi nosilci in vsi vpisani študenti. Temelji na e-učilnici Moodle (moodle.org), ki jo uporablja več kot 70.000 izobraževalnih ustanov po celem svetu.

Študentje se prijavijo v sistem na enak način kot v AIPS!

Visokošolski učitelji morajo imeti urejeno elektronsko identiteto na Univerzi v Mariboru. Morebitna vprašanja pošljite na alojz.tapajner@um.si

Na prošnjo visokošolskih učiteljev MF UM organiziramo predstavitve e-izobraževanja in delavnice za uporabo Moodla.
Kontakt: red.prof.dr. Dejan Dinevski, dejan.dinevski@um.si

2. Virtualni bolniki

Virtualni bolniki ali virtualni pacienti so interaktivna računalniška simulacija resničnih kliničnih scenarijev. Gre za relativno novo e-izobraževalno tehnologijo, ki v učnem procesu uporablja multimedijske in interaktivne elemente ter virtualno simulacijo kliničnega dela z bolniki. Podroben opis učne tehnologije virtualnih bolnikov, njihove izgradnje, uporabe, in vloge v izobraževanju v medicini je podan v tem članku, ki je bil objavljen v reviji Zdravniške zbornice Slovenije ISIS. V članku so opisani tudi začetki in razvoj uporabe virtualnih bolnikov na MF UM.

Na MF UM v študijskem procesu uporabljamo virtualne bolnike sistema MedU, www.med-u.org, ki ga gradi in vzdržuje konzorcij severno ameriških univerz (več kot 120 medicinskih fakultet iz ZDA in Kanade).

Navodila za dostop:

Študenti:
Lahko vstopite le na povabilo. Ko Vam učitelj sporoči, da imate omogočen dostop, obiščete spletno mesto https://maribor-md.meduapp.com/users/password/new in se registrirate.

Visokošolski učitelji:
Ko boste želeli uporabiti virtualne paciente kot profesor/asistent/mentor v pedagoškem procesu (v tej vlogi dobite dodatne informacije, možnost nadzora nad delom študentov in tudi upravljanja), prosim napišite zahtevo po elektronski pošti red.prof.dr. Dejanu Dinevskemu (dejan.dinevski@um.si), ki vam bo dodelil uporabniški dostop za učitelje.

 

 

 

 

 

Attachments:
Download this file (ISIS2013.pdf)ISIS2013.pdf[ ]352 kB