Logotip Medicinske fakultete, Univerze v Mariboru
   
  


Logotip financiranja EULogotip Ministrva za visoko šolstvo, znanost in inovacijeLogotip NOO
Logotip Univerze v Mariboru

Sekvenciranje naslednje generacije (NGS); priprava knjižnic: praktične tehnike in uporabni nasveti

pic

Foto: CHMGF, MF UM

POVZETEK:
Pridružite se nam pri razkrivanju skrivnosti priprave knjižnic za sekvenciranje naslednje generacije (NGS) na naši praktični online delavnici! Stopite v svet bioloških vzorcev in spoznajte ključne korake, ki vodijo do natančnih in zanesljivih rezultatov NGS. Skupaj z našimi strokovnjaki boste sodelovali pri vsakem koraku postopka, od priprave vzorcev do končne priprave za sekvenciranje. Pridružite se nam in postanite mojster priprave knjižnic NGS!

OPIS:
Delavnica je namenjena praktičnim vidikom priprave knjižnic za sekvenciranje naslednje generacije (NGS).

Praktični del delavnice bo vključeval demonstracijo postopka priprave knjižnic za sekvenciranje naslednje generacije (NGS). Udeleženci bodo imeli priložnost videti izvedbo ključnih korakov postopka in spoznati možne probleme, ki se lahko pojavijo. Sledili bomo natančno načrtovanim protokolom za pripravo knjižnic, ki vključujejo pripravo vzorcev, izbor primernih adapterjev, ligacijo, amplifikacijo ter končno pripravo za sekvenciranje.

Tekom delavnice bomo poudarili pomembne vidike nadzora kakovosti in pravilnega ravnanja z vzorci, kar je ključno za uspešno izvedbo postopka priprave knjižnic NGS. Udeleženci bodo lahko postavljali vprašanja in aktivno sodelovali pri vsakem koraku procesa, s čimer bodo pridobili neposreden vpogled v praktično izvedbo te tehnike.

IZVEDBA:
Modul obsega 8 ur predavanj. Na koncu se bo znanje preverilo s pisnim izpitom. Predavanje se bo izvajalo v digitalni obliki.

VRSTA IZOBRAŽEVANJA:
V času izvajanja pilotnega projekta NOO od 1. 1. 2023 do 31. 12. 2025 bodo udeleženci po uspešno zaključenem modulu prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju s preverjanjem znanja.

TERMIN:
V zimskem semestru 2024/2025

ŠT. PROSTIH MEST :
20

Kontakt:
Anja Bizjak, anja.bizjak2@um.si