Logotip Medicinske fakultete, Univerze v Mariboru
   
  


Logotip financiranja EULogotip Ministrva za visoko šolstvo, znanost in inovacijeLogotip NOO
Logotip Univerze v Mariboru

Modul: Metode v molekularni biologiji
Delavnica: PCR v realnem času

POVZETEK:
Odkrijte skrivnosti DNA s praktično delavnico o PCR v realnem času (qPCR)! Ta delavnica omogoča udeležencem, da skozi 15-urni program, razdeljen na teoretično in praktično usposabljanje, razkrijejo temeljne principe in tehnike PCR v realnem času (qPCR). Program je zasnovan za izboljšanje razumevanja in spretnosti v molekularni biologiji, osredotoča pa se na zgodovino, ključne koncepte, praktično delo in analizo podatkov v qPCR. Namenjen je raziskovalcem, študentom in strokovnjakom, ki si želijo poglobiti svoje znanje v biomedicini ali molekularni biologiji.

OPIS:
Kaj boste spoznali?
Zgodovino in pomen PCR: Razumevanje razvoja PCR in njegove ključne vloge v molekularni biologiji.
Osnove qPCR: Vključno s principi delovanja, razlikami med qPCR in tradicionalnim PCR ter ključnimi komponentami reakcij.
Praktične veščine: Naučite se pripraviti vzorce, načrtovati primerje in izvajati qPCR eksperimente z uporabo najnovejših tehnologij in metod.
Analizo in interpretacijo podatkov: Kako oceniti kakovost in zanesljivost rezultatov ter identificirati in reševati pogoste težave.

Komu je delavnica namenjena?
Ta delavnica je idealna za raziskovalce, študente, laboratorijske tehnike in vse, ki želijo poglobiti svoje znanje in spretnosti v PCR v realnem času. Če ste v biomedicini, molekularni biologiji ali katerem koli sorodnem področju in želite razumeti ali izboljšati svoje tehnične veščine, je ta delavnica prava izbira za vas.

IZVEDBA:
Modul obsega 7 ur teoretičnega dela na daljavo in 8 ur praktičnega dela v laboratoriju. Preverjanje znanja bo vključevalo rezultate skupinskega ter individualnega dela udeležencev (analiza in interpretacija rezultatov).
Kontaktne ure se bodo izvajale na Medicinski fakulteti UM, Taborska ulica 8. 

VRSTA IZOBRAŽEVANJA:
V času izvajanja pilotnega projekta NOO od 1. 1. 2023 do 31. 12. 2025 bodo udeleženci po uspešno zaključenem modulu prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju s preverjanjem znanja.

TERMIN:
april oz. maj 2024, termini bodo sporočeni naknadno

ŠT. PROSTIH MEST:
10

Kontakt:
Larisa Goričan, larisa.gorican@um.si