Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

 

Povezava na Facebook stran Medicinske fakultete Univerze v Mariboru

mf mavrica

Dobrodošli na Medicinski fakulteti UM

 

Spletni informativni dnevi

bodo potekali preko Microsof Teams (navodila) v petek, 11.2.2022

  • ob 10. uri
  • ob 15. uri

ter v soboto, 12.2.2022 ob 10. uri. V primeru tehničnih težav se obrnite na sasa.kos@um.si .

 

Program dogodkov na virtualnih informativnih dnevih 11.2.2022 in 12.2.2022

  • nagovor bodočim študentom
  • predstavitev enovitega magistrskega študijskega programa Splošna medicina
  • predstavitev enovitega magistrskega študijskega programa Dentalna medicina
  • študij medicine - pogled skozi oči študentov
  • vprašanja in odgovori
  • e-klepet s študenti MF «O faksu na kavi«

 

Dodatne predstavitve:

 

Dragi dijaki!

Odločitev za študij je pomembna. Ne zgodi se v trenutku, je daljši proces. Pri tem vam želimo nuditi podporo. Vaš razvoj se nikoli ne zaključi. In mi bomo z vami od prvega dne do diplomiranja. Informativni dnevi so odlična priložnost, da poiščete odgovore na vsa svoja vprašanja.

Smo mlada medicinska fakulteta s kurikulumom, ki je prilagojen sodobnim trendom na področju medicine in omogoča pridobitev strokovnih kompetenc, kot tudi podlago za znastvenoraziskovalno dejavnost in kontinuiran karierni razvoj.

Medicinska fakulteta UM spodbuja in nudi pomoč študentom na področju znanstvenoraziskovalnega dela na različne načine, omogočeno jim je publiciranje v znanstvenoraziskovalni reviji Acta Medico-biotehnica. Publicistično dejavnost študentov se spodbuja tudi z razpisom Dekanovih nagrad za raziskovalne naloge. Strokovno dejavnost študentov na fakulteti spodbujamo tudi z vključevanjem v različne raziskovalne projekte. Na mednarodnem področju nudimo širok nabor partnerskih univerz za Erasmus+ študij kot tudi za Erasmus+ prakso. Našo odličnost dokazujemo z visoko zaposljivostjo diplomantov, tudi v mednarodnem prostoru, kot tudi z izkazanim zadovoljstvom delodajalcev.

Kot diplomanti medicine se lahko zaposlite na številnih področjih: v javnih zavodih kot specialisti številnih medicinskih vej; v podjetjih in ustanovah, kjer je potrebno znanje iz področja splošne medicine; v raziskovalnih centrih in inštitutih; v visokošolskih zavodih; kot zasebniki. Medicina je poklic, ki zahteva veliko odrekanja in vloženega truda, kar pa po drugi strani daje neizmerno zadovoljstvo ob spoznanju, da s svojim znanjem pomagaš sočloveku.

Enovit magistrski študijski program Dentalne medicine smo začeli izvajati v študijskem letu 2021/2022. Kurikulum študija, ki je usklajen z Evropskimi direktivami, omogoča študentu, da po zaključenem študiju z pridobljenimi kompetencami izvaja strokovna dela in naloge na področju dentalne medicine, nadaljuje strokovno izpopolnjevanje v okviru specializacij in/ali nadaljuje študij na doktorski stopnji (3. stopnja). Diplomant programa pridobi naziv doktor dentalne medicine/doktorica dentalne medicine (dr. dent. med.).

 

Dodatne informacije in zanimive povezave:

 

VESELIMO SE SREČANJA Z VAMI!