Faculty of Medicine University of Maribor

 

Link to Facebook Pages of Faculty of Medicine University of Maribor

Uvedli smo novo storitev imenovano Office365 Alumni, ki študentom omogoča, da kljub izgubi statusa študenta s svojo digitalno identiteto še naprej uporabljajo elektronsko pošto @student.um.si. Ta storitev omogoča le dostop do elektronske pošte, medtem ko se ostale storitve Office365 (shramba dokumentov, zbirka OfficeProPlus in Lync) v 30 dneh po spremembi statusa študenta onemogočijo. Študentom svetujemo, da si v vmesnem času shranijo vse datoteke iz shrambe. Prehod med storitvama Office365 in Office365 Alumni je za študente z vidika elektronske pošte neopazen – vsa elektronska pošta v poštnem nabiralniku ostane nespremenjena.

Storitev je na voljo tudi vsem diplomantom, ki so študij na UM že zaključili. V kolikor nimate dostopa, se obrnite na referat za študentske zadeve, ki vam digitalno identiteto aktivira (več informacij v navodilih za pridobitev digitalne identitete).

Microsoft Office 365 je komplet storitev in orodij za celovito podporo sodelovanju in komunikaciji. Brezplačno je na voljo vsem študentom Univerze v Mariboru (z omejitvami za tiste brez statusa). Študenti lahko s svojo digitalno identiteto dostopajo do elektronske pošte oblike ime.priimek@student.um.si in nabiralnika s 50 GB prostora, shrambe dokumentov OneDrive, zbirke OfficeProPlus (vključuje Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access) ter do orodja za komunikacijo Lync.