Faculty of Medicine University of Maribor

 

Link to Facebook Pages of Faculty of Medicine University of Maribor

Spoštovane kolegice in kolegi!

Minimalno invazivna kirurgija se je uveljavila na številnih področjih medicine. Improvizacijo, značilno za pionirsko obdobje laparoskopije, so zamenjali standardizirani posegi. Cilj je jasen: popolnoma znižati, če že ne odpraviti, obolevnost in smrtnost po operaciji, vendar doseganje najvišjih kazalcev kakovosti pomeni nenehno izobraževanje.

Klinični oddelek za abdominalno in splošno kirurgijo UKC Maribor bo v četrtek, 14. marca 2024, organiziral 2. Mariborsko delavnico osnovnih laparoskopskih veščin. Sodelovanje kirurgov s Kliničnega oddelka za abdominalno kirurgijo UKC Ljubljana delavnici dodajajo dodatno težo in vpliv.

Namen delavnice je strukturirano učenje osnovnih veščin minimalno invazivne kirurgije. Način dela bo potekal pod motom »iz prakse za prakso«. Spoznali boste nekatere vodilne slovenske strokovnjake s tega področja in z njimi tudi neposredno sodelovali pri izvedbi praktičnih vaj.

Vabljeni ste specializanti vseh kirurških strok, urologije, ginekologije in študenti šestega letnika medicine. Prijavite se lahko TUKAJ.

Veselimo se sodelovanja z vami!

V imenu strokovnega in organizacijskega odbora,

doc. dr. Arpad Ivanecz, dr. med., spec. kirurg