Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru

Združenje zdravnikov družinske medicine Slovenskega zdravniškega društva, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Mariboru in Zavod za razvoj družinske medicine

 

vabijo na 7. kongres družinske medicine z mednarodno udeležbo, ki se bo odvijal v Kongresnem centru Habakuk, V Turnerjevi dvorani, dne  23. in 24. novembra 2012, s pričetkom ob 8.30 uri.

 

Ob tej priložnosti bodo organizatorji predstavili tudi nov učbenik družinske medicine.

 

»Tudi to pot si bomo prizadevali slediti prvotno začrtani usmeritvi Mariborskega kongresa zdravnikov družinske medicine, to je predstavitve strokovnih in organizacijskih vsebin, ki so pomembne za delo zdravnika družinske medicine. Letos smo se odločili, da bomo podrobneje osvetlili področje interne medicine, pri čemer smo v ospredje postavili  srčno-žilne bolezni, osteoporozo in problematiko kronične bolečine; področje psihiatrije, kjer smo se posvetili  depresiji in spolnim motnjam; na področju dermatologije pa se bomo  soočili s sodobnimi priporočili za obravnavo bolnika z luskavico. Nadalje bomo na področju otorinolaringologije predstavili klinične dokaze v zvezi s fitoterapijo. K sodelovanju smo povabili študente Medicinska fakultete Univerze v Mariboru, ki bodo v študentskem sklopu predstavili svoja dela. Srečanje bomo zaokrožili z vselej aktualnimi temami s področja  pacientovih pravic, kjer bosta svoje poglede predstavila tudi gosta iz tujine,« sporoča asist. Ksenija Tušek Bunc v imenu organizacijskega odbora.

 

Kakovost prispevkov sodelujočih predavateljev, strokovnjakov različnih medicinskih stok,  ki nam prinašajo različne poglede na predstavljeno problematiko, je nedvomno visoka.  Objavljeni prispevki v  zborniku pa bodo pomembno, predvsem pa uporabno učno gradivo študentom obeh medicinskih fakultet, specializantom, zdravnikom družinske medicine pa dragocen pripomoček pri njihovem vsakdanjem delu.

Organizatorji omogočajo študentom udeležbo na kongresu brez plačila kotizacije.

V priponki je program kongresa.

Attachments:
Download this file (DM-vabilo MB kongres 2012.pdf)DM-vabilo MB kongres 2012.pdf[ ]1085 kB