Faculty of Medicine University of Maribor

 

Povezava na Facebook stran Medicinske fakultete Univerze v Mariboru

Storitev Office 365

V storitev Microsoft Office 365 se lahko zaposleni prijavite na: http://shramba.um.si/. Za prijavo uporabite uporabniško ime ime.priimek@um.si.

Office 365 omogoča:

  • sodelovanje prek spletnih mest s storitvijo SharePoint Online,
  • uporabo funkcionalnosti OneDrive for Business z omejitvijo 25 GB,
  • uporabo spletnih programov Office – Word, Excel ter
  • komunikacijo s storitvijo Lync, ki omogoča pošiljanje neposrednih sporočil, pogovore in skupno rabo namizja.

V primeru storitve Microsoft Office 365 gre za storitev v oblaku, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju UM. UM ne zagotavlja dostopnosti in kakovosti storitev. Pogoji storitve so na voljo na http://office.microsoft.com/sl-si/products/licencni-pogoji-za-microsoftovo-programsko-opremo-za-officeove-uporabniske-narocnine-FX103453735.aspx

Za najboljšo uporabniško izkušnjo priporočamo uporabo Office 2013, ki naj bo nameščen na operacijski sistem Windows 8.1 ali vsaj Windows 7. Posebej pomembno je, da sta tako Office 2013 kot tudi operacijski sistem posodobljena s popravki, ki so na voljo (z uporabo Windows Update). ​​

​Pri namestitvi aplikacij na odjemalcih (z operacijskimi sistemi) Windows, Android, OS X, iOS, itd.) vas opozarjamo, da je potrebno amestiti odjemalce za »OneDrive for Business« (bivši SkyDrive Pro), in ne odjemalce za zgolj »OneDrive«.

​MF UM in RCUM ne nudi podpore pri uporabi storitve Office 365. Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

​​